Τρίτη 14 Αυγούστου 2007

ΣΚΙΑΘΟΣ

Μολις γυρισα απο Σκιάθο και θελω να μεταφερω τις εικονες και τις εμπειριες μου απο το νησι.Κ Α Τ Α Π Ρ Α Σ Ι Ν Ο, με μικρες αλλα φανταστικες παραλιες που τα δεντρα σχεδον αγγιζουν την θαλασσα. Προτεινω κουκουναριες και βρωμολιμνο τουλαχιστον για οσους θελουν πολυ και ζωντανο κοσμο στη θαλασσα. Οσες παραλιες πηγα ηταν οργανωμενες με ξαπλωστρες (8 € παντου, καρτελ!!), θαλασσια σπορ (π.χ αλεξιπτωτο 50€ το 1 λεπτο!!!!!, ωσπου να ανεβεις κατεβηκες) και καφε (φυσιολογικες τιμες).
Ολη η ζωη του νησιου ειναι στο λιμανι το οποιο εχει και ολες τις επιλογες, ειτε βολτα στα σοκακια του νησιου, ειτε γευμα στις ταβερνες στην παραλια, η ποτακι στα 6-7 club που ειναι στη σειρα, επισης στην παραλια. Βεβαια το πληρωνεις κατι παραπανω, 12 € το ποτο. Ειπαμε κοσμοπολιτικο νησι.......
Εκει που ηθελα να παω και ευτυχως πηγα ηταν στο σπιτι του Παπαδιαμαντη. Μολις μπηκα ενιωσα οτι ειμαι στο 1900. Υπαρχουν ολα τα υπαρχοντα του μεγαλου Ελληνα ετσι οπως ηταν οσο ζουσε (δεν τον ηξερα προσωπικα, ετσι μας ειπαν). Μπορω να πω οτι μελαγχολισα λιγο βλεποντας το μικρο και απλο σπιτακι του σπουδαιου αυτου αντρα και σκεπτομενος την καταναλωτικη μας μανια....
Πολυ ομορφα ηταν και στο μοναστηρι της Παναγιας της Ευαγγελιστριας, 10 λεπτα απο το λιμανι. Μολις μπηκα ειδα με εκπληξη 5 πανεμορφα παγωνια, ενω ειχαν στη σειρα μεγαλα κλουβια με εξωτικους παπαγαλους, καναρινια και διαφορα αλλα πουλια!! Υπαρχει και εκθεση στο μοναστηρι ενω (κλασικα) υπαρχει και χωρος για αγορα εκκλησιαστικων ειδων και σουβενιρ. Ενταξει το κρασι και τα γλυκα που τα φτιαχνουν οι ιδιοι αλλα να πουλανε μαζι με τα καντηλια και τις εικονες, δαχτυλιδια????Ελεος!!!!
Γενικα παντως το νησι ειναι πανεμορφο, ακριβουτσικο, με πολλες επιλογες για μπανιο και διασκεδαση και με πολυ καλη εξυπηρετηση.
Αντε και του χρονου!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: